FAQ om PLYSSKY

Hvem - hvad - hvor om PLYSSKY

Helt kort er PLYSSKY en socialøkonomisk virksomhed, der laver nye produkter af allerede brugte tekstiler eller læder. Det kan være, at du har en masse spørgsmål til, hvordan vi producerer vores varer, hvor vi får vores materialer fra, hvordan vi er socialøkonomiske, hvem vores samarbejdspartnere er - og meget mere.

 

Her på siden har vi lavet en FAQ, hvor vi håber at kunne svare på alle dine spørgsmål. Hvis du har spørgsmål, du mangler svar på, er du altid meget velkommen til at skrive til PLYSSKY på info@plyssky.dk. Så opdaterer vi siden her med dit spørgsmål.

1. Hvad er PLYSSKY?

PLYSSKY er en online-butik, hvor vi sælger upcyclet tøj og tekstiler til hjemmet. Her kan du både finde klude til køkkenet, makeup rondeller, unikt børnetøj og meget mere. Tag et kig i vores webshop, hvor du kan finde dit nye zero waste-produkt.

2. Hvorfor hedder I PLYSSKY?

Plys-stof er blødt og rart - ligesom en sky. En sky er, med sin runde og bløde form, et smukt symbol på naturen. En af vores grundlæggende værdier i PLYSSKY er, at vi ønsker at passe godt på naturen. Derfor hedder vi PLYSSKY.

3. Hvem står bag PLYSSKY?

Stifterne af PLYSSKY er de to søstre Anne og Sine. De fik idéen til PLYSSKY, da de ikke længere synes, de kunne vente på andre ville redde jorden. De måtte selv gøre en aktiv indsats for at redde vores alle sammens Jord. Desuden var de to søstre meget bevidste om, at det forbrugssamfund, vi lever i, er ved at tage overhånd, og de ville gøre op med "brug-og-smid-væk"-kulturen. Sidst men ikke mindst, ønskede de at skabe sig et arbejdsliv, der passer til deres familiestruktur og som samtidig passer ind i deres behov for at være kreative.

Læs meget mere om PLYSSKY her.

4. Hvad er upcycling - og hvorfor er det godt?

Upcycling er, når man genbruger et produkt og gør det til et nyt produkt. Det er det, vi gør med brugt tøj og stof hos PLYSSKY. Vi upcyckler materialer, som ikke længere tjener sit formål, og giver det nyt liv ved at lave det til et nyt produkt eller tilfører det værdi, så det bliver fornyet. Se for eksempel hvordan vi laver gammelt stof om til nye lækre klude til køkkenet. Det er upcycling - og samtidig zero waste.
Læs mere om vores syn på upcycling i blogindlægget: ”Upcycling er det nye sort”.

 

Der er mange fordele ved upcycling. For blot at nævne nogle få, så mindsker det produktionen af nyt tøj – hvilket kræver rigtig mange ressourcer. Ressourcer, som jorden er ved at løbe tør for. Vidste du f.eks. at der skal bruges 10.000 liter vand, når man fremstiller en t-shirt?

Ved upcycling mindsker man samtidig udledningen af kemikalier i naturen. Det meste af det tøj, som smides væk, er langt fra slidt op, og kan enten repareres eller laves til nye produkter.

5. Hvem står for at upcycle tøjet?

PLYSSKY har et samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed, Incita, som bl.a. hjælper med produktionen af klude. Derudover har vi et samarbejde med AVV i Hjørring, som også hjælper med produktionen. Nogle af vores produkter laver vi også helt selv.