Om PLYSSKY

PLYSSKY ønsker at gøre det nemt at købe bæredygtige, zero waste-produkter og dermed mindske den enkeltes klimaaftryk. Samtidig vil vi gøre det let for alle at komme af med det tøj, som ikke længere bruges, så det kan få nyt liv og en ny ejer. PLYSSKY er nemlig upcyclet børnetøj og kvalitetsprodukter til hjemmet - f.eks. klude, makeup-rondeller og meget andet.

 

Vi må alle gøre en indsats

Produkter med mening

Vi mener, at når du giver børn brugt tøj på, er det som at give dem sund mad! De bliver nemlig ikke udsat for kemikalier, når tøjet er blevet vasket mange gange. Det er sundt. Selv i økologisk tøj er der kemikalierester.
I nyt tøj er der mange kemikalierester, som kan være kræftfremkaldende. Der er også hormonforstyrrende stoffer i nyt tøj. Det kan ødelægge vores børns evner til selv at få børn. 
 
Vi kæmper desuden mod alle former for engangsprodukter og arbejder konstant på at finde bæredygtige alternativer, der holder længe og er bærdygtigt produceret.

Miljørigtige produkter

Vidste du, at tøjproduktion er den næst mest forurenende industri i verden. Når vi genbruger tøj, nedsætter vi straks forureningen meget. Hver gang der produceres en enkelt t-shirt, bruges der et halvt til et helt kg. kemikalier. Kemikalier som ikke kan nedbrydes, og som bliver i naturen! På Nordpolen er der fundet kemikalierester fra tøjproduktion på den anden side af jorden - i Kina. Det viser, at kemikalierne bliver i naturen, og de hober sig op. Vi synes, det skal stoppes nu, og du kan hjælpe os. 

Vi er glade for, at det faktisk er så let at være med til at redde vores jord - og dermed gøre vores børns fremtid lysere.

 

Fire fabelagtige fordele ved at købe hos PLYSSKY:
 
  • Mindsker forurening fra bortskaffelse af tøjaffald.
  • Mindsker forurening fra nyproduktion.
  • Mindsker dit barns risiko for kræft- og hormonforstyrrende sygdomme.
  • Erstatter engangsprodukter med langtidsholdbare bæredygtige produkter
 

Stop tøjspild

Hos PLYSSKY er vi bekymrede for jordens tilstand og vil gerne bidrage til at nedsætte forureningen - det var ud fra den tanke, at idéen til PLYSSKY opstod. Derfor har vi en mission om at stoppe tøjspild. Det gør vi ved at upcycle og redesigne brugt tøj og tekstil med skader, til nye produkter. PLYSSKY redder tøj og tekstil, som ellers ville blive brændt som affald med forurening til følge.

 

Gennem et samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Incita og den socialøkonomiske systue SHEworks, producerer vi blandt andet klude, makeup-rondeller og lignende produkter. Alle produkterne kan findes i vores webshop.

Hvem er PLYSSKY?

Bag PLYSSKY står søstrene Sine og Anne Sørensen, som startede PLYSSKY i januar 2015. Sine er uddannet cand.merc. og har to piger, og Anne er uddannet cand.mag. og har fire drenge. Plyssky.dk er Danmarks første webshop, udelukkende med upcyclede produkter. PLYSSKYs produkter kan også købes hos en lang række butikker. Find listen over forhandlere her.

Samarbejdspartnere

PLYSSKY har heldigvis rigtig mange samarbejdspartnere, som støtter op om vores mission. Vi samarbejder blandt andet med Københavns Kommune og er del af Guldminen, som er et laboratorium og forstadie til fremtidens genbrugsstation i Sydhavnen, Kbh. Derudover er vi stolte af at samarbejde med følgende institutioner:

 

 
PLYSSKY er også medlem af Go Green Copenhagen - en sammenslutning af grønne virksomheder i København.

Invitationer og nomineringer

  • Plyssky er udvalgt blandt 8000 internationale designere til at deltage i modeshow under London Fashion Week i september 2017.
     
  • I 2016 blev Plysskys webshop, www.plyssky.dk nomineret i kategorien bedste E-handelsvirksomhed af FDIH - Foreningen for dansk internethandel.