Upcycling er det nye sort

Rigtig mange af de ting, man kan finde på genbrugsstationen, kan bruges igen, når de upcycles. Og selv om der er mange, der anser materialerne for skrald, så kan der også være meget guld. Særligt tekstiler og tøj har sjældent udtjent mere end 25 % af deres værnepligt, når det smides til genbrug – eller endnu værre smides ud og brændes. Hos PLYSSKY er vi eksperter i at se, hvordan tekstiler, som andre ikke længere kan bruge, kan bruges til nye produkter eller på en ny måde med få justeringer.

Upcycling giver værdi

Upcycling handler om at tilføje ny værdi til en ting, man ellers ville betegne som affald, for eksempel ved at genopfinde det som et nyt eller en del af et nyt produkt. Så til trods for at rigtig meget tøj bliver afleveret til genbrug og ikke længere kan bruges af den oprindelige ejer, betyder det ikke nødvendigvis, at dets levetid er forbi. Hvis tøjet upcycles, kan det bruges igen i et nyt design, måske med et nyt formål og til glæde for miljøet og klodens fremtidige beboere.

 


Upcycling er helt klart det nye sort, og hos PLYSSKY reparerer vi tøj til babyer og børn, og giver det nyt liv. Det tøj, vi vurderer, ikke kan repareres, så det kan bruges igen med samme funktion, kan sikkert bruges til et nyt produkt. Det kan f.eks. være en t-shirt, som foran er fuld af pletter, som ikke kan dækkes af et flot nyt tryk - men t-shirten har også en bagside, og den fejler intet. Den kan vi bruge til nogle smarte klude - og ærmerne kan blive til makeup rondeller. T-shirten går altså ikke til spilde, men får nyt liv i en klud og makeup rondeller. Og når du køber produkterne hos PLYSSKY, kan du være sikker på, at de har været gennem kyndige, lokale hænder. Det er bæredygtigt tøj og zero waste. 

Fem flotte fordele ved at købe upcyclet tøj

  1. Når du køber upcyclet tøj eller genbrugstøj, så er alle kemikalierne for længst vasket ud af tøjet. Det er altså sundt tøj uden hormonforstyrrende stoffer i.
  2. Tøjproduktion er den næst mest forurenende industri i verden. Når tøj genbruges, nedsættes forureningen meget. Vi synes, det er skræmmende, at der bruges 1/2-1 kg kemikalier til at producere en enkelt t-shirt! Det er kemikalier, som ikke kan nedbrydes og bliver i naturen!
  3. Hos PLYSSKY støtter socialøkonomiske virksomheder som Kofoed Skole, Incita og den socialøkonomiske systue med flygtninge hos AVV i Hjørring.
  4. De upcyclede produkter, du kan købe hos PLYSSKY, produceres alle sammen i Danmark.
  5. Upcyclet tøj er unikt! Du kan ikke finde andre, som har samme trøje eller kjole - for det findes ikke. Upcyclet tøj med til at understrege din helt personlige stil.

Find PLYSSKY på genbrugsstationen

Hvis du vil være med til at støtte en god sag, og mindske dit CO2-aftryk, kan du hjælpe ved at aflevere dit udtjente tøj i PLYSSKYs egne tøjcontainere på genbrugsstationen i Sydhavnen eller på Frederiksberg.

 

Vores genbrugscontainer ser sådan her ud, og vi tager imod børnetøj, fodtøj, sengetøj, uldtøj og t-shirts.

 

 

PLYSSKY er en del af Guldminen, som holder til på Vasbygades genbrugsstation. Du finder os her hos Guldminen:


Vasbygade 26
2450 København SV